Start-számla

Gondoljon gyermeke jövőjére! Mi biztosítjuk a lehetőséget!

A Babakötvény összege Start-számla segítségével gyarapítható, mely megtakarítási lehetőséget kínál állami, önkormányzati és hozzátartozói juttatások elhelyezésére.

 

Egy újszülött érkezése a családba leírhatatlan boldogság. Természetes, hogy gyermekünknek a legjobbat, a legnagyobb biztonságot szeretnénk nyújtani.
Úgy gondoljuk, a nagykorúvá váló fiatalokat segíteni kell abba, hogy elkezdjék önálló életüket. A Start-számlán az állami támogatásból és további befizetésekből összegyűlt pénz megkönnyítheti gyermek továbbtanulását, pályakezdését, otthonteremtését és családalapítását.
2006. január 1-jétől az állam valamennyi újszülött számára életkezdési támogatást, Babakötvényt nyújt és a hátrányos helyzetű gyermekeket kiemelten segíti.

 

  • Minden 2005. december 31-e után született gyermek részére egyszeri alkalommal 40.000 Ft támogatást ad.
  • Az átmeneti, vagy tartós nevelésbe vett gyermekek esetében ez az összeg évi 12.000 Ft állami támogatással egészül ki.
  • További kedvezmények illetik meg a rászoruló gyermekeket. Ők a 7. és 14. életévük betöltésekor még 42.000 – 42.000 Ft támogatásban részesülnek.


A Babakötvény összege a Start-számla segítségével gyarapítható, mely folyamatos megtakarítási lehetőséget kínál az állami, önkormányzati és hozzátartozói juttatások elhelyezésére.

 

  • A Start-számlára utalt Babakötvény összege a továbbiakban bankbetét formájában gyarapodik, mely kedvező kamatozású.
  • A számlán lévő pénzt befizetésekkel lehet növelni. Minden évben befizethet egy meghatározott összeget, amely után további állami támogatás jár!
  • Amennyiben 120.000 Ft-nál többet kíván megtakarítani évente gyermek számára, figyelmébe ajánljuk más megtakarítási lehetőségeinket.
  • A települési önkormányzatok is fizethetnek a Start-számlára az általuk kiadott rendeleteknek megfelelően.
  • A Start-számlán lévő összegek (kamatok, hozamok stb.) gyermek 18 éves koráig adó- és illetékmentesek, azokat nem lehet végrehajtás alá vonni, és nem használhatók fel hitelfedezetként sem.
     

START számla 2012. október 1-től nem nyitható!

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények